Archive for augusti, 2009

Tack alla bloggläsare!

måndag, augusti 31st, 2009

Idag 10000 läsare på Sessans blogg!!Tack alla trogna bloggläsare för det!Kramar från Sessan,Bill och Mari.

Har många beundrare!

Har många beundrare!

Kantarellfrossa!

söndag, augusti 30th, 2009

Jodå det blev väääldigt mycket svamp!Husse och Marcus hittade riktigt härliga kantarellställen i Dalsland.Hemliga ställen….Nu är det bara rensningen kvar.Sessan hittade några småkryp som kröp omkring bland svamparna så nu är de förtillfället förpassade till balkongen.

Kantarellfrossa!

Kantarellfrossa!

Taxutställning med Sessans släkt!

lördag, augusti 29th, 2009

Utställning med Skåne/Blekinges taxklubb i Hässleholm.Domare:Wenja Rui.Det gick riktigt bra för Sessans uppfödare Doggside´s Carina och hennes taxar.Allra bäst gick det för Sessans ”syrra” Princess Ballerina -Balli som blev BIR och BIS-7!Sessans halvbror Killen blev BIM och Show Dancer blev BIS-3 valp.Dessutom blev det på uppfödargruppen 1:a,HP och BIS!Ett stort grattis från oss!!!Mary och Magnus var också där med Harry och Ace.Lilla Ace debuterade i valpklass med den äran genom att få HP,BIR och BIS-5!Grattis till er!!!

Sessan och matte har varit i stallet och kollat på dressyrträning medans husse varit på svampplockning i Dalsland.Forhoppningsvis blir det så mycket som alla säger att det är där!Bildbevis imorgon.

Heja släkten!Sessan,Quenne o Balli!

Heja släkten!Sessan,Quenne o Balli!

Här var det vilt!

torsdag, augusti 27th, 2009

Ordinarie spårprov/ öppen klass i VsvTk-Hajom idag.Snacka om att Sessan kände att det varit mycket vilt i den skogen!Husse slet med den lilla spårtaxen och stod “till-och-med på öronen”-värsta träningspasset.Blev genomsvett!!Domare var Anette Nilsson som kommer att föreslå en 1:a till domarkollegiet.Vi är helt slut,men Sessan är ju som vanligt - dvs.mycket pigg och lyckligt ovetande om denna pärs för husse och matte!!

Bill och Anette med viltspårstaxen!

Bill och Anette med viltspårstaxen!

Rogers Bastanta Barbro!

måndag, augusti 24th, 2009

Roger 40 år!Vi var några som hade lagt ihop till en skojig 40 års present till Roger.Det blev en liten minigris som heter Bastanta Barbro!Den kan Roger ha som en utmaning och försöka lära sitt,ligg,inkallning med m.m.!!Tack för ett trevligt kalas som Helena och ungarna fixat som en överraskning till födelsedagsbarnet.

Bastanta Barbro!!

Bastanta Barbro!!

Söndagen den 23 augusti.

söndag, augusti 23rd, 2009

BIM-valparna Nelly och Nemo!

BIM-valparna Nelly och Nemo!

Stora och små hundar in action!

Stora och små hundar in action!

Trattisar!

Trattisar!

Västkustvalpen idag:Grattis till Marcus - Nemo och Carros- Nelly som båda fick Hp och blev BIM!Även grattis till Elin och Roberts BIR - Chloé.Vi blev lite ringträningssugna och hängde på Rogers träning efteråt.Tog sedan en skön skogspromenad och hittade massor med “trattisar”!Sessan hoppade runt som en tok över stock o sten - som en agilityhund….?!

Spårträning med nya utmaningar!

fredag, augusti 21st, 2009

Man kan ju alltid vila sig i form!

Man kan ju alltid vila sig i form!

Pigg på nya utmaningar!

Pigg på nya utmaningar!

Spårträning med nya utmaningar.Bengt hade lagt ett 700m. spår med start i en “ruta”,vinklar,ringar med blodspårsuppehåll m.m.Intressant att se hur hon löste alla svårigheter under spårets gång.Det gjorde hon mycket bra.Lycka till med anlaget för Troja,eller som husse Michael sa -”det är la som en uppkörning.”

Vardag igen…

tisdag, augusti 18th, 2009

Så var det vardag igen….i och för sig rätt skönt med rutiner osv. Fick tagit ett kort på Sessan idag med priserna från Vårgårda och faktiskt hennes första BIM!

Sessans första BIM!

Sessans första BIM!

Sessan BIM i Tångahed - Vårgårda!

lördag, augusti 15th, 2009

BIR och BIM!

BIR och BIM!

Utställning med VsvTK i Tångahed-Vårgårda.Sessan blev BIM och BIR blev RUCH FIUCH LTCH EECH LVCH SUCH Zhemchuzhina Peterburga Larri King,en snygg rysk championhane!Domare:Ewa Nielsen.Hon gav fin kritik till Sessan:Utmärkt typ,feminint huvud,bra uttryck,bra bett,välvinklad,bra kropp,utmärkt över och underlinje,ngt.kort i bröstkorgen,rör sig med mycket bra steglängd.Vi är så nöjda med dagen.Tack till alla våra taxvänner för en härlig helg.

I skogen!

torsdag, augusti 13th, 2009

Kantarellmums!

Kantarellmums!

Den lilla spårtaxen!

Den lilla spårtaxen!

Gick ett spår med 24 timmars liggtid.Hon var nog lite ringrostig efter sommaruppehållet, men det var absolut godkänt.På väg tillbaka till bilen så hittade vi massor med kantareller.Tur att matte hade med sig bajspåsar,vi plockade flera påsar fulla.Så det blev goda svampmackor när vi kom hem.Mums!